Uitrusten om thuis te komen

Geschreven op: 02 augustus 2023

Je kent het wel: ‘Ik moet nog zoveel’.
En als je het ene hebt gehad, dient het andere zich alweer aan. Het lijkt alsof je voortdurend moet ‘aan staan’. Hoe sneller en gestrester je wordt, hoe minder je waar kunt nemen wat nu eigenlijk goed voor je is.

Pas, wanneer je ontspannen bent, op vakantie bent, de rust zoekt en afstand kan nemen van je dagelijkse beslommeringen, kom je meer bij jezelf en besef je ook wat goed voor je is.

Als je uitrust, kom je weer in contact met jezelf.

Tijd voor jezelf
Tijd nemen voor jezelf waarin je niets moet en waarin je niets doet, is voor velen alleen al onvoorstelbaar. Zelfs onze vrije tijd is met activiteiten gevuld. Het is alsof we het ’ niets doen’ verleerd hebben. Toch is het tijd voor jezelf essentieel om jezelf weer op het spoor te komen en je weer herinneren kan, waar je behoefte aan hebt. De tijd van rust is ook belangrijk om gebeurtenissen te kunnen verwerken en om je lichaam en geest tijd te gunnen om te herstellen en te groeien.

Groei in de rust
Het is net als met brood bakken. Je kneedt het deeg net zolang, totdat het soepel wordt en de juiste samenhang krijgt. Dan laat je het deeg een tijdje rusten, zodat het kan rijzen. Als het brooddeeg deze tijd niet krijgt, dan blijft het alleen maar stevig en plat.
Wij zijn net als het brooddeeg: beweging voor je lichaam en je geest zijn nodig. Hierdoor worden de spieren en het lichaam soepel. Als we bewegen worden we vitaal en krachtig. Maar de rustmomenten maken het mogelijk, dat we ontspannen en ons kunnen ontplooien.

Als je uitrust, dan zijn onze hersenen en ons lichaam juist enorm actief om al wat je beleeft te verwerken en om het te ordenen. Het beleefde kan dan een plaats krijgen. Ook ons lichaam begint dan te herstellen. Je lichaam en je geest hebben deze tijd nodig om te ontspannen.
Wanneer je die rust niet inbouwt, dan blijf je aangespannen en wordt het moeilijk om je te richten op dat wat waardevol is.
Je kunt dan vaak niet meer onderscheiden wat dringend is en dat wat wezenlijk is.
Door innerlijke rust krijgen we weer het overzicht, die we nodig hebben om iets goed te doen.

Niets doen
Niets doen, is misschien onwennig, maar je zult merken, dat het ‘niets doen’ positief op alles kan uitwerken; de hersengolven worden langzamer, de bloeddruk daalt, de doorbloeding wordt beter en het immuunsysteem wordt gesterkt. En door regelmatige pauzes kun je de dag veel bewuster beleven.

Rustmoment
Probeer momenten van rust te zoeken. Momenten waarin je actief’ niets doet’, gewoon voor je uitstaren, naar de lucht kijken, de takken van de bomen zien bewegen en luisteren naar de wind door de bomen. Sluit je ogen en bemerk hoe de wind langs je gezicht streelt.

Wees gewoon aanwezig wie je bent met al je zintuigen. Laat je verrassen welke schat van het ‘niets doen’ zich openbaart, of welke ideeën er na een rustmoment in je naar boven komen. Het maakt je bewust, wat er mogelijk is. Want in het moment van rust wordt een deur naar intuïtie geopend.
Maar geniet vooral van de rust en het niets doen met een goed gevoel.

Uitrusten - niets doen
Als we uitrusten gaat er een andere wereld open. In de stilte horen we meer, in de stilte horen we het kloppen van ons hart. Een tijd om te lachen, te spelen en te bewonderen.
In het moment voor jezelf kom je thuis.

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie