Een nieuw begin

Geschreven op: 28 december 2023

Een nieuw jaar met nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Hoe ga jij het nieuwe jaar in?

Goede voornemens
Veel mensen willen het nieuwe jaar beginnen met goede voornemens. Soms zien we de goede voornemens als een opdracht die we onszelf opleggen, stoppen met roken, minder eten……meer aandacht schenken aan het gezin. Natuurlijk daar zit iets goeds in. Je wilt je leven veranderen, gezonder en bewuster leven. Maar vaak zijn deze veranderingen moeilijk en vragen een behoorlijk stuk zelfdiscipline.

Het is een traditie, dat men het nieuwe jaar begint met goede voornemens. De reclame speelt daarop in. Ieder jaar in januari zijn er genoeg voorbeelden in alles wat aangeboden wordt wat men nodig heeft: om te sporten en om gezonder te leven. Je begint vol goede moed. Maar veel voornemens worden snel over boord geworpen, of zijn niet vol te houden.

Oud- en Nieuw
Toch hoef je niet te wachten om alleen aan het eind van een jaar en het begin van een nieuw jaar terug te blikken en met goede voornemens te beginnen.
Want iedere avond en elke nieuwe morgen zijn als oud- en nieuwjaarsdag. Het is altijd weer een afsluiting van de dag en een nieuw begin. Terugblikken op de afgelopen dag en de fijne dingen, de zegeningen, van die dag te tellen. Maar ook wat het leven van die dag moeilijk maakte. Wees dankbaar voor het goede en wordt bewust hoe je dat wat moeilijk en verdrietig was kan veranderen. En ’s morgens is er weer een nieuwe dag, een nieuw begin.

Elke dag een nieuw begin
De vraag is wat we onder een nieuw begin verstaan? Een nieuw begin kan ook een enkele kleine verandering in je dagelijks leven betekenen. Dat is één van de grootste horden: we nemen ons veel te veel voor en willen altijd van alles en dan ook zo gauw mogelijk. Natuurlijk is het mooi om groot te dromen. Maar je moet ook realistisch zijn: wat is de eerste stap en hoe kun je stap voor stap verder komen op je weg?

Kleine stapjes
Het thema nieuw begin begeleidt ons het hele leven. De geboorte is het symbool van een compleet nieuw begin. Alles is nieuw, alles moet nieuw geleerd worden, de eerste stapjes, vallen en weer opstaan, weer opnieuw beginnen, zolang we kunnen. Een nieuw doel of idee kan ook mislukken. En meestal beginnen we dan maar helemaal niet, omdat we bang zijn dat het dan toch niet lukt.

Vertrouwen
Daarom heeft men voor elk nieuw begin moed en vertrouwen nodig. Want op de weg naar het doel komen we nieuwe ervaringen en onbekende dingen tegen in de vorm van ontmoetingen, indrukken, nieuwe gedachten, gevoelens etc. Het kan je angstig maken. Maar als je vertrouwen hebt, begin je jezelf te vernieuwen en herinner je je weer de moed die je in je kindertijd had, de ervaring dat een nieuw begin mogelijk is.

Een nieuw begin
Als je het oude dankbaar los kan laten is er opening voor een nieuw begin. Dan kun je moedig het nieuwe jaar beginnen. Dan kun je met moed een nieuwe dag beginnen en de toekomst tegemoet gaan, stap voor stap.
Elke keer is een nieuw begin een kans voor verandering en vernieuwing.
Het kan nog zo donker en moeilijk zijn in je leven, of in de wereld, in ieder nieuw begin ligt dat wat ons opricht en laat leven: de liefde.

Het zou jammer zijn, als we deze mogelijkheid enkel bij de jaarwisseling benutten. Het is goed aan het eind van het jaar met een goede blik op het afgelopen jaar terug te blikken. En het is goed met vertrouwen over de drempel het nieuwe jaar te starten.

Elke dag van het nieuwe jaar mag je steeds meer en meer het licht van de liefde laten schijnen naar de mensen om je heen.

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie