Kijk eens in de spiegel

Geschreven op: 01 februari 2024

Kijk eens in de spiegel.

Hoe kijk jij naar jezelf  als je ’s morgens of ’s avonds in de spiegel kijkt? Glimlach je naar jezelf, of heb je helemaal geen lach op je gezicht?

Misschien vind je het niet makkelijk om jezelf te zien

Welk beeld heb je van jezelf?

Vind je je te dik, niet knap, of niet mooi? Ben je ontevreden met jezelf?

Vaak kun je een verkeerd beeld hebben gecreëerd door wat iemand ooit tegen je heeft gezegd, of spiegel je je te veel op wat de maatschappij je voorhoudt. Dan kan er een gevoel van ontevredenheid ontstaan over je uiterlijk, of wat je gepresteerd hebt, of wat je juist hebt laten liggen.

Houden van jezelf

Eigenliefde is jezelf aannemen en accepteren hoe je bent en liefdevol met jezelf kunnen omgaan. Zelfliefde is nauw verbonden met zelfbewustzijn, het gevoel voor eigenwaarde en zelfvertrouwen. Dit zijn losse begrippen, maar toch omsluit eigenliefde al deze begrippen. Jezelf kennen en een stuk zelfreflectie spelen bij zelfliefde een belangrijke rol. Zelfliefde heeft niets te maken met arrogantie, of egoïsme.

Verschil in zelfliefde en egoïsme

Er zijn mensen die overmatig van zichzelf overtuigd zijn en zichzelf beter voordoen dan ze zijn. Dat kan met echte liefde niets van doen hebben. Ze leven voor zichzelf en zien de ander niet staan. In de bijbel staat, dat God oneindig veel van ons houdt. Dat is de basis van ons geloof, maar ook voor liefde naar jezelf. Jezus zegt: ‘Heb God lief, en uw naaste lief als uzelf’(Mattheus 22). Als je van jezelf houdt, schep je de basis tot naastenliefde. Want als je van jezelf houdt, kun je liefde geven aan de ander. Deze eigenliefde streeft naar eenheid en heelheid.

Om je eigen weg door het leven te kunnen vinden en te gaan, is het goed om van jezelf te houden, zoals je bent. Als je van jezelf houdt stel je ook vragen aan jezelf, kijk je eerlijk naar jezelf. Ben je dan ook bereid om die zwakten te aanvaarden? Iets wat niet in orde is, dat dat ook verwerkt wordt. Als je daar van bevrijd bent, kun je ook de weg weer vinden wat God voor je bestemd heeft, naar jezelf en naar de ander.

Jezelf liefhebben is dus niet iets egoïstisch. Zelfliefde kun je daarmee niet op één lijn zetten.

Zelfliefde en acceptatie.

Zelfliefde heeft te maken met jezelf aannemen, accepteren en van jezelf kunnen houden met al je grote en kleine gebreken, met je ups en downs. Als je leert, deze dingen als deel van je wezen aan te zien en aan te nemen en liefdevol met je zwakten om te gaan, kun je de weg naar heling ontvangen. Kun je een liefdevolle relatie met jezelf aangaan.

Als je zo de zelfliefde leert, kan daaruit naastenliefde groeien. Dan kan ik de ander liefde en aandacht geven. Deze manier van zelfliefde is het begin tot naastenliefde.

 

Jezelf leren kennen: waarom is dat zo belangrijk?

Het geeft rust en zachtheid naar jezelf. Op den duur draagt zelfliefde op die manier ertoe bij, je levenskwaliteit te verhogen.

Liefde is de sterkste kracht in je.

Door de stilte en meditaties kun je jezelf meer waarderen en de zelfliefde vergroten. In plaats dat je ontevreden bent, komt er een positieve uitstraling naar jezelf en de ander. En kun je vanuit liefde leven.

Groeien mag ik
door zorg en moeite heen
Ik mag de weg van Liefde gaan
tot God
naar mijzelf en naar de ander
En kan ik vergeven
en vrede vinden
de weg van bidden
een weg naar heling
de weg van Liefde gaan
dankbaar voor mijn leven
dankbaar voor mijn zijn

Jezelf aannemen en van jezelf houden is te leren. Ik wens je hierbij, dat je jezelf in de spiegel vriendelijk kunt aankijken.

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie