Een opgeruimde geest

Geschreven op: 01 maart 2024

Een opgeruimde geest geeft ruimte voor vernieuwing en vreugde. Een opgeruimde geest geeft ruimte voor jezelf en voor de ander.

Afgelopen maand was ik in Oostenrijk. Even afstand nemen van het alledaagse ritme. Even niets, gewoon genieten en daarbij ook je hoofd leeg maken. Bezinnen en ordenen, zodat er ruimte komt voor jezelf, voor iets anders.

Hoe fijn is het als het goed met je gaat, als je rust hebt in je hoofd en je leven op orde is. Als dat niet zo is, dan kan het je onrustig maken. Als dat langer aanhoudt kun je er op den duur zelfs ziek van worden. Een opgeruimde geest geeft ruimte en geluk.

Een opgeruimd huis
Een opgeruimd huis geeft overzicht en rust. Daarbij heb je ook nog innerlijke en uiterlijke ordening. Als er veel speelgoed op de grond ligt, of als er allerlei ordners en papieren rondslingeren, dan kun je je meestal niet goed concentreren op een taak. Wanorde kan tot verminderde resultaten leiden en zelfs tot meer stress ten opzichte van mensen die alles overzichtelijk hebben geordend. Orde en chaos hebben ook hun uitwerking op ons leven. Het heeft invloed op ons welzijn. Maar orde is méér als een opgeruimd huis. Het gaat om een opgeruimde geest. Want als er wanorde is, zorgt dat voor te veel prikkels in de hersenen. En veel prikkels kan er voor zorgen, dat je niet goed slaapt. Minder slaap leidt dan weer tot stress.

Opgeruimde geest
Iedereen herkent dit wel: Je hebt een wirwar van gedachten, die maar door je hoofd gaat: enorme werkdruk, in je relatie heerst spanning, een hoop onzekerheid. In zo’n situatie is het tijd, dat er orde in je leven komt en dat is voor alles en iedereen belangrijk. Ordening schept helderheid en heeft op den duur een positieve uitwerking op je lichaam en je geest,

Het hoofd vrij maken
Neem eens de tijd om de wirwar in je hoofd te ontwarren. Stel het je voor als een volgepropte kist, die helemaal opgeruimd moet worden. Het helpt als je je gedachten en je zorgen eens opschrijft. Kijk er dan naar en maak dan een to do lijst, waarin je zet wat het eerste gedaan moet worden. En schrijf ook op wat je bedrukt, wat je zorgen geeft, waaraan je je ergert, of waar je fouten hebt gemaakt en dat maar niet uit je hoofd krijgt. Probeer alles wat door je hoofd heen gaat, op papier te schrijven. Schrijf alles op ook als er dingen zijn die niet leuk zijn, die onaangenaam voor je zijn.

Opruimen maar dan anders
Kijk naar de dingen, die je belasten. Verkeerde beslissingen misschien, die grote gevolgen hebben. Veel van dat heb je zelf niet in de hand. Maar zorg er voor dat je gedachten van boosheid, van ergernis, of bitterheid loslaat. Bid tot God, zodat je hart vrij komt en de Geest van God zal je hart vervullen met liefde, barmhartigheid.

Stel de vraag eens aan jezelf: wat is werkelijk belangrijk in mijn leven? Wat bestemt mijn denken en doen, wat bestemt mijn agenda en waar geef ik mijn geld aan uit?
Gebruik de tijd om te bezinnen en op te ruimen.

Rust
Er zijn periodes in je leven, waarin je zoveel moet presteren en moet bedenken, totdat je tegen een grens aanloopt. Het is natuurlijk zo, dat er niet altijd direct een oplossing voor je probleem is en niet altijd kun je dingen veranderen. Maar met een beetje ordening kan de rust en de vrede weer toegang krijgen.

Innerlijke ordening zorgt voor balans.
Het gaat erom dat lichaam, ziel en geest in harmonie zijn. Als we één van deze te weinig aandacht geven, dan raken we uit balans. Het is daarbij goed om aandacht aan jezelf te schenken door rust in te bouwen, door goed en met respect met jezelf om te gaan. Waarom? Omdat jij van waarde bent.

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie