De invloed van gedachten op je lichamelijke welzijn

Geschreven op: 06 september 2021

Hoe sta je in het leven?
Hoe kijk je naar de wereld om je heen?

Deze vragen zijn grotendeels gebaseerd op wat je denkt en voelt. Je zou kunnen zeggen, dat de wereld om je heen zó is, zoals jij er naar kijkt. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van je eigen gedachten. In het vorige artikel schreef ik hoe waardevol en krachtig positieve gedachten zijn. Dat kan ik niet genoeg benadrukken. Positieve en negatieve gedachten hebben een grote impact, op zowel je fysieke als geestelijk welzijn.

 

Leren uit ervaringen

Met onze gedachten en gevoelens scheppen we onze eigen realiteit. Ieder mens is uniek en ontwikkelt zich dus ook heel persoonlijk. We hebben onze eigen ervaringen in het leven. En de ervaringen in het leven zijn niet alleen geluk en succes, maar ook verdriet en tegenslag. We komen soms in moeilijke situaties terecht. Deze ervaringen kunnen aanknopingspunten zijn om verder geestelijk te groeien en bewust in het leven te staan. De ervaringen bepalen soms ook onze keuzes in het leven.

 

Invloed op het lichamelijk- en geestelijk welzijn

Het lukt niet altijd op een positieve manier in het leven te staan, dat brengt het leven zoal mee. Maar negatieve gedachten-en gevoelspatronen kunnen invloed hebben op onze psyche en lichamelijk welzijn. Zo kunnen er lichamelijke klachten ontstaan. Hoe je je voelt, komt meestal in onze houding tot uitdrukking. Zo kan iemand gebukt door het leven gaan en het lichaam drukt dat ook uit. Wanneer je je gelukkig voelt en krachtig in het leven staat, dan straal je.

 

Diepere oorzaak

Ziel, lichaam en geest vormen een eenheid. Daarom hebben de meeste lichamelijke klachten een diepere oorzaak. Ziekten staan dus meestal niet op zichzelf. Dat kun je ook zeggen van psychische klachten, zoals depressiviteit, of burn-out klachten. Hoe je in het leven staat en met gebeurtenissen in je leven omgaat, bepaalt je gedachten en je gevoelens. Tegelijkertijd kun je je ook afvragen waar je somberheid en negatieve gedachten op zijn gebaseerd? Ook dat kan al vanuit de prenatale fase, of in je vroege kindertijd zijn ontstaan. Wanneer dat aan het licht komt, kun je bevrijd worden en word je een ander mens.
Er is een spreekwoord, dat zegt: ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Daaruit blijkt het belang van goed voor jezelf te zijn en de tijd voor jezelf te nemen.

 

De kracht van gedachten

Door de kracht van gedachten kan je psychische instelling veranderen. Als je positief bent, kun je veel meer dan je denkt. Niet voor niets zei Jezus: ‘Als je geloof hebt, kun je bergen verzetten!’ En zo kan de instelling van de mens verandering brengen in ziel, lichaam en geest, waardoor het mogelijk wordt om geheeld te worden.

 

Krachten activeren

Daarom is het belangrijk om de zelfhelingskrachten te activeren. Dat begint bij het bewust worden, dat gedachten verandering kunnen brengen. En zo kunnen gedachten van invloed zijn op je lichamelijk welzijn, zowel negatief als positief. Daarmee bedoel ik: het kan ziek maken, maar het kan de mens ook helen.

 

Inspiratie

Misschien kan het volgende citaat uit de Talmoed je inspireren:


Let op je gedachten, want ze zullen je woorden worden

Let op je woorden, want ze zullen je daden worden

Let op je daden, want ze zullen je gewoontes worden

Let op je gewoontes, want ze zullen je karakter worden

Let op je karakter, want het zal je lot worden.

 

 

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie