Vreugde

Geschreven op: 01 juni 2022

Vreugde zal je hart vervullen. Vreugde doet een mens goed. Zonder vreugde kun je niet bestaan. We kunnen blij worden van een feest….genieten van een vakantie. Dat is heerlijk en fijn! Maar deze vreugde is vaak van korte duur.  De intense vreugde die blijvend is, die innerlijk wat doet met je; het geeft het leven zin. Zonder die vreugde geen Licht, geen uitzicht en wordt het leven zwaar. Dan kunnen we zomaar in een depressie of in angst en moedeloosheid belanden.

Maar hoe kom je aan die innerlijke vreugde?

De ontmoeting met mensen, die dezelfde interesses hebben als jij, kan je zeker vreugde geven. Of mensen, die dezelfde zienswijze of geloof hebben en met elkaar eten en zingen. Het zorgt voor verbinding, voor compassie en blijheid. Door vreugde wordt het hart aangeraakt, en klopt het de maatslag van het leven.

Vreugde zorgt ervoor dat we uit de negatieve spiraal kunnen komen. Vreugde doet ons opstaan om weer met moed verder te kunnen gaan. Vreugde geeft het leven glans en kleur.

Misschien denk je hierbij wel: dat is wel erg kort door de bocht, om dat te kunnen zeggen. Ik heb zorgen, of ik mijn baan wel kan houden, ik heb verdriet, omdat mijn geliefde is overleden. Dat is geen reden om vrolijk te zijn…. En toch…zul je kunnen proberen in het donker van je bestaan de kleine lichtpuntjes in je leven te leren zien. In moeilijke situaties kunnen er toch ervaringen van vreugde komen.

De Bron van vreugde

Ieder zal zijn of haar eigen bron van vreugde hebben. Voor mij is de Bron van Vreugde: God. Voor jou kan een bron van vreugde zijn om te genieten van de kleine dingen en momenten, die ons zomaar worden aangereikt, een vogel die zingt, of een zonsondergang. Ook als het in het leven soms moeilijk is, denk er aan dat zonder regen geen bloemen bloeien. 

Heb je je levensvreugde verloren? Wil je graag wat meer moed en hoop? 
Geef liefde en wanneer je liefde geeft, zal het meer worden. Liefde is vreugde. Liefde is Licht en licht geeft vreugde. Dit alles vanuit God. En vreugde zal je hart vervullen, dat tot vrede en tevredenheid leidt.

Ik geef je hier enkele ideeën, die je vast en zeker kunnen helpen om meer levensvreugde te krijgen.

  1. Onderzoek wat je blij maakt en meer energie geeft.
  2. Luister naar je lievelingsmuziek, of maak zelf muziek, of zing in een koor of dans op muziek.
  3. Beweging door te fietsen, of te wandelen.
  4. Creativiteit door te schilderen, handwerken etc.
  5. Vrijwilligerswerk, andere mensen tot vreugde zijn.
  6. Doorbreek je gewoonte patroon en doe iets heel anders. Afwisseling leidt tot gevoelens van levendigheid en vergroot de levensvreugde.
  7. Overdenk ’s avonds in bed nog een keer aan de mooie momenten van de dag, als de zegeningen van de dag en dank daarvoor.
  8. Ontwikkel een positieve instelling voor jezelf en anderen: ik ben goed zoals ik ben. En andere mensen zijn goed zoals ze zijn. Een positief zelfbeeld is een belangrijke voorwaarde voor een tevreden leven. Als dat je ontbreekt, dan saboteren we ons geluk. 
  9. Wees een vreugde voor andere mensen. Schenk anderen aandacht en tijd, geef een compliment, help anderen. Handel daarbij zo dat het je goed doet. En vreugde zal je hart vervullen.

De vreugde zit niet in de dingen, maar in het binnenste van onze ziel.
Therese von Lisieux.

Neem de tijd om vriendelijk te zijn, het is de deur naar het geluk.
Neem de tijd om lief te hebben, het is de ware levensvreugde.
Neem de tijd om blij te zijn, het is de muziek van de ziel.

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie