Rust

Geschreven op: 01 juli 2022

Heb je behoefte aan rust? Ben je toe aan vakantie? Even geen druk van werk, studie of school… We staan vaak onder spanning en druk. En is het niet de druk vanuit de maatschappij, dan is het wel de druk, die we onszelf opleggen. We jakken en jagen maar door en stoppen is meestal niet mogelijk. En toch bemerken we, dat we zo verlangen naar rust en ontspanning. Geen verplichtingen…maar je eigen ritme bepalen.

Vrij

Je kunt behoefte hebben om vrij te kunnen genieten en om je grenzen te verleggen: reizen naar een ander land, genieten van de natuur, zee en strand…Om op die manier los te komen van alle beslommeringen en sores. Even tijd voor jezelf, voor je gezin, voor je partner. Een tijd om op adem te komen…

Uit de tredmolen van het leven

We hebben zo ons eigen ritme alle dagen en weken. De zorg voor het gezin, dragen verantwoordelijkheid voor ons werk of iemand die je nabij is. We voelen ons onmisbaar en zetten onszelf soms onder spanning. Soms is het moeilijk om voor jezelf tijd te nemen, of laat staan tijd voor jezelf te kunnen toestaan, of gunnen onszelf geen tijd om even iets anders te hebben, even uit het ritme om weer te weten, wie je bent en om je hart tot rust te laten komen. 

Tijd nemen

Belangrijk is om voor jezelf tijd te nemen om gewoon te kunnen genieten van de rust. Tijd hebben voor het mooie van het leven. Tijd om al je zintuigen in te zetten:

  • De geur van bloemen ruiken
  • De schoonheid van de natuur te zien met je ogen
  • Het geluid van een waterval te horen met je oren
  • Het eten proeven en te smaken met je mond
  • Te voelen en te strelen, liefkozen en bidden met je handen
  • En om bovendien deze zintuigen te verbinden met je hart.

Dan wordt het leven mooi en zoet. Komt je hart tot leven en ontstaat er vreugde en dankbaarheid. 

Er is een couplet uit een gezang, dat het treffend verwoordt:
Laat dan mijn hart U toebehoren
En laat mij door de wereld gaan
Met open ogen, open oren
Om al uw tekens te verstaan.                  
Dan is het aardse leven goed,
Omdat de hemel mij begroet.

Leven in verbinding met je hart
Zo horen we ook de hartslag van onszelf weer; waar we behoefte aan hebben, wat ons tot rust brengt om weer vrij te kunnen ademen. En ieder mens zingt zijn eigen melodie.

Tot rust komen

Soms lijkt stilte ‘oorverdovend stil’. En ben je zelfs bang om in die stilte bij jezelf te komen. Bang voor verdriet, je verlangen…je vult de rust maar gauw in met allerlei activiteiten. En  zoek je in die ‘benauwde stilte’ die vrienden op, die gezelligheid brengen en de leegte vullen. Kun je stil en tot rust komen bij jezelf? Toch is het ook nodig, dat je de roepstem van je hart kunt horen, voor verwerking en bezinning om weer met nieuwe moed verder te kunnen gaan.

Het Rustpunt van je hart

Wat is jouw rustpunt? Wat geeft jou rust? Het is goed om een oase te midden van de woestijn van het leven te hebben. Te midden van de woestijn, de chaos en onrust is er een plek, waar je tot rust komen mag. Die plek is misschien wel heel dichtbij. We hoeven daarvoor niet de wereld over te vliegen, we hoeven niet ver te reizen, want het oord van rust is te midden van je hart. 

Bidden kan je helpen om dicht bij God, het Rustpunt van je leven te komen.

 

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie