Kleur in je leven

Geschreven op: 03 oktober 2022

De kleuren van de natuur kunnen je ziel aanraken. Het is herfst en de bladeren aan de bomen laten hun bonte kleuren zien: rood, geel en bruin, oranje.

Er zijn nog veel meer kleurschakeringen, die de natuur aan ons toont. In een jaargetijde waarin het licht van de zon minder wordt, is het bijzonder om te zien hoe de natuur toch kleur kan geven.

Misschien heb je er last van, dat wanneer het najaar komt, je somber wordt en je in een depressie raakt. Dan lijkt het leven grijs en kleurloos. Er is weinig licht, terwijl het licht nodig is voor ons lichaam en onze geest. Licht geeft leven en licht geeft moed en vertrouwen. Zonder licht kunnen wij niet bestaan. Het licht van de zon is nodig voor groei en leven. De kleuren uit het spectrum van het zonlicht spiegelen zich in de regenboog.

De mens leeft met en door kleuren

Kleuren zijn belangrijk in ons dagelijks bestaan. Ze hebben een bijzondere werking op ons. Zo kan de kleur groen stress doen verminderen. De ene kleur maakt rustig, de andere zet ons in beweging. Het is goed om je met kleur te omringen. Je kunt je huis of werkkamer een andere kleur geven. De kleuren geven je energie en vrolijkheid. Als je iets kleurigs aantrekt, dan heeft dat invloed op je humeur.

Eet kleurrijk voedsel, het is licht voor je cellen, dus goed voor de gezondheid.

Er komt kleur in je leven, wanneer iemand een goed woord spreekt en voor jou is bestemd. Geluk, een kinderlach, een vriend die je bezoekt, het geeft kleur aan je bestaan. Het is goed om je te omringen met vrienden en positieve mensen, het kan je leven inkleuren.

Je kunt gefascineerd zijn door de veelheid aan kleuren in flora en fauna, zoals de vleugels van een vlinder, de kleurcomposities van bloesem, het prachtige verenkleed van diverse vogelsoorten, de kleuren van de regenboog. De schepping laat God zien in de stralende, levendige kleuren. Kleuren zijn de lichten in ons bestaan.

Vanuit het donker komen we in een ander licht te staan. Opstaand uit de somberheid en verdriet mogen we het licht zien, dat kleur geeft aan je leven. Opgericht in het Licht, dat je hart verwarmt. En vanuit dat licht wordt er kleur aangebracht in ons dagelijks bestaan. Het geeft ons energie en werkt door in onze creativiteit.

Kleuren maken het leven niet enkel mooier, ze werken ook uit op je gevoelens en je eigenschappen. Kleuren geven een grote hoeveelheid aan ervaringen en reacties in ons en maken ons leven kleurrijk en interessant. Het ligt natuurlijk aan ieder persoonlijk, welke kleuren je verbindt met je eigen ervaringen en gevoelens. Zo zijn er enkele kleuren die we een bepaald gevoel toekennen.

Een wonderlijk kleurenpalet

God brengt kleur in je leven. Kleuren als gaven van de Geest. De gaven van de heilige Geest geven het leven telkens weer een andere kleur. Zij zetten de dingen in een ander licht. Zij brengen een onverwacht kleurenpalet aan. Soms in lichte pasteltinten en dan weer fel en bont.

Kleur bekennen

Een kameleon past zich aan aan zijn omgeving door zich te camoufleren en zo dus niet op te vallen. En wat doe jij? Camoufleer je je om niet op te vallen of laat je zien wie je werkelijk bent? Je mag kleur bekennen, laat je licht maar schijnen.

In de tijd waarin wij leven, zoek je misschien naar meer kleur en diepte in je leven. Ik kan hierbij je wegbegeleider zijn. Maar het uiteindelijke proces doe jij en daarbij mag je God betrekken.

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie