Innerlijke rust vinden

Geschreven op: 01 maart 2023

Innerlijke rust vinden...
Hoe vaak ben je niet met van alles bezig en loopt je agenda vol. Ook als je alles goed georganiseerd hebt, dan nog komen er altijd wel weer andere dingen bij, die ook je aandacht vragen.                                                                           

Het is goed om de innerlijke rust te vinden.
Je hoeft geen sabbatical te nemen, of een time-out. Maar per dag even een rustmoment voor jezelf inbouwen. Even alles laten bezinken en hierdoor je eigen hart weer te voelen kloppen, waardoor je ook weer bewust wordt wie je bent en waar je naar verlangt.

Maar de vraag is alleen, hoe je dat in je dagelijkse leven gaat toepassen?

Neem tijd voor jezelf en geef jezelf de ruimte.
Allereerst is het belangrijk, dat je tijd en ruimte voor jezelf creëert. Als je werkelijk iets wil doen om innerlijk tot rust te komen, begin dan om een afspraak met jezelf te maken. Neem tijd voor jezelf.

Zet ‘tijd voor je zelf’ op je to-do lijst.
Plan bijvoorbeeld een half uurtje voor jezelf in je agenda. En als een half uur te veel is voor je, gun jezelf dan 10 minuten per dag tijd, gewoon zonder activiteiten. Gewoon om even tijd te hebben, op adem te komen, stille tijd voor jezelf. Gewoon beginnen om tien minuten je innerlijke rust te vinden.

Wat is werkelijk belangrijk?
In het leven van alledag rennen we achter zoveel dingen aan. Maar wat is daarvan nu écht belangrijk? Het is goed als je in de hectiek een rustmoment inbouwt om alles eens op een rijtje te zetten, alles te overzien. En je de vraag te stellen: Wat geeft mij voldoening en waaruit haal ik mijn kracht om tot rust te komen? Wat is het Rustpunt in mijn leven?

Om innerlijke rust te vinden is het nodig, dat je goed verbonden bent met dat wat werkelijk belangrijk is in je leven.
Voor mij is dat God, het Rustpunt van mijn leven. Voor jou kan dat iets geheel anders zijn.

Als je op zoek bent naar een rustpunt in je leven, wil ik je graag daarbij helpen.

Leer jezelf waar te nemen
Als je innerlijke rust wilt vinden, gebruik dan in enige mate zelfreflectie. Hiermee bedoel ik, jezelf waar te nemen, je emoties en je gevoelens toelaten. Je houding leren begrijpen en jezelf te kunnen accepteren, zoals je bent..

Misschien heb je het verleerd, of weet je niet meer hoe je dat doet. Dan is het zinvol, dat je daar een keer mee begint. Met alleen het weten kom je niet verder, je zult het ook moeten leren toepassen.

Gun aandacht en bewustzijn voor jezelf.
Leer jezelf op waarde te schatten, je ziel heeft het zo nodig. Wanneer je daarmee begint, word je stap voor stap meer bewuster van jezelf en ontdek je hoe kostbaar je bent.

Lieve Jij
Je bent een uniek en waardevol mens.
Je bent kostbaar.
Je bent van waarde!

Zodra je begint je innerlijke rust te vinden en je zelf te leren kennen, kun je met aandacht leven voor jezelf en voor de anderen om je heen!

Heb je hulp of ondersteuning hierbij nodig?
In mijn praktijk word je door de coaching met massage meer bewust van je lichaam en je geest. Het ondersteunt je in je groei en is opbouwend voor je eigenwaarde en ontspant bovendien.

Rustmomentje voor jezelf!

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie