Groeien in de zomer

Geschreven op: 07 juni 2023

De zomer komt! Tijd om naar buiten te gaan, om te genieten en te ontdekken.

De eerste warme zonnige dagen zorgen voor een goed gevoel en geven je een glimlach op je gezicht. Terrasjes vullen zich weer met mensen. Je voelt je vrolijker en blijer.

De zomertijd zorgt er voor dat je actiever wordt, meer onderneemt in de frisse buitenlucht en hierdoor misschien ook wel andere mensen ontmoet. In het voorjaar bloeien we open, zijn spontaner en voelen ons beter. Als tip om met volle teugen van de zomer te genieten:

Ga je huis uit en geniet van de zon.

Misschien is het een tijd om iets nieuws te proberen. Hier enkele ideeën:

Heb je in de zomer al eens:

  • met aandacht een boek gelezen?
  • een wandeling gemaakt, zonder doel of tijdsdruk?
  • je helemaal kunnen ontspannen?
  • de regenboog gezien?
  • tegen iemand gezegd, dat het fijn is dat hij of zij er is?
  • tegen jezelf gezegd: hoe fijn het is, dat jij er bent?
  • iemand blij gemaakt zonder iets terug te verwachten?

Er zijn vele mogelijkheden om het dagelijkse leven te doorbreken. Je kunt niets verkeerds doen. De belangrijkste ingrediënten zijn: Nieuwsgierigheid, moed, en lef. En vergeet daarbij niet: ‘moed doet goed!’

Invloed van Licht.
De zon komt hoger te staan en de warmte van de zon wordt intensiever. Licht verhoogt ons welzijn. In de winter kunnen mensen, doordat er te weinig zonlicht is, in een depressie belanden. Het heeft een duidelijk effect op je psyché. Hierbij kan lichttherapie met warme lampen helpen. Deze lichttherapie ontvangen we in de lente en de zomer op een natuurlijke wijze door de zonnewarmte.

Is het zonlicht alleen van invloed op ons welzijn?
Door het licht krijgen mensen meer energie en kunnen zich beter aarden. De stijgende temperaturen trekken de mensen naar buiten. Je gaat naar het park, de tuin of naar de zee. Ook meer beweging door te wandelen of te fietsen heeft een positieve invloed op je gehele welzijn. Als we ons huis verlaten ontmoeten we ook andere mensen en zorgen voor sociale contacten. En ook dat doet een mens goed.

Een zomergevoel is iets moois! Hoe kun je dat bevorderen?
Een vrij en blij gevoel komt niet zomaar. Belangrijk is om te zorgen voor een leven in balans met ruimte en vrije tijd om ook van de zomer te kunnen genieten. De zomer is een goede tijd om met aandacht te leven en van het moois te genieten. Wees liefdevol naar jezelf toe en zet jezelf niet onder druk.

Momenten vol geluk
We beseffen allemaal dat de tijd steeds sneller gaat. De tijd kunnen we niet tegenhouden. De mooie momenten gaan voorbij, zoals ook de minder mooie momenten. Maar hoe kun je die mooie momenten vasthouden?

De enige logische oplossing is: om met volle aandacht te genieten van die mooie momenten. Die je als herinnering mee neemt op je levensreis.

Laat de zon maar schijnen op je gezicht

Laat de zonnestralen toe in je hart

Zodat het jou verwarmen doet

en geef met elke glimlach die je schenkt

het licht door naar de mensen om je heen

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie