Vergeven

Geschreven op: 02 september 2024

Vergeven bevrijdt

Wat doet het met je als iemand je in je leven onrecht heeft aangedaan?

Misschien heb je wrok naar iemand die iets naars gezegd of gedaan heeft, of die je bezeerd heeft lichamelijk of psychisch.

Natuurlijk kun je boos worden en een oordeel over iemand ontwikkelen, maar veroordeling en beschuldigingen zullen noch vrede, noch heling brengen.

Ergernis, boosheid en pijn over iets, dat je door iemand anders is aangedaan, deze gevoelens kunnen niet alleen de ziel beschadigen, maar kunnen je ook ziek maken.
In de kindertijd ontdekt het kind de wereld in volkomen overgave.
Toch kan een kind op jonge leeftijd al veel meemaken. Het kan geluk en verdriet ervaren. Het alleen zijn, en geen liefde ervaren. En dan niet te vergeten, de woorden die gezegd zijn, of juist niet gezegd. Zo kan een kind al vroeg beschadigingen oplopen, op lichamelijk- en geestelijk niveau. Je kunt denken, ‘ach het is een kind, die vergeet dat wel…’
Maar alle indrukken kunnen opgeslagen worden in de kwetsbare ziel. En door het leven heen kan juist dat een last op de schouders leggen en diep van binnen het gevoel geven: ‘Ik mag er niet zijn. Ik doe het toch altijd verkeerd’.

Dit kan in het leven grote gevolgen hebben voor je studiekeuze, je partnerkeuze, of dat je juist een relatie niet durft aan te gaan.
Soms kan het zover gaan, dat we een boosheid en een wrok ontwikkelen naar diegene, die je weg door het leven heeft geblokkeerd en zo het leven voor je ongemakkelijk maakt.

Kun je dan nog verder als vrij mens, zoals je bent bedoeld? Is er een weg om daaruit te komen en opnieuw te kunnen beginnen?
Die keuze is aan jou.

Innerlijke heling en bevrijding door vergeving
Je kunt wat gebeurd is, vergeten en het gevoel hebben, dat je het daarmee hebt afgesloten, je kunt vergeving weigeren ‘dat nooit !’ Of je kunt de stap zetten om de weg naar bevrijding te gaan door te vergeven met de wilskracht en uit het hele hart (Mattheüs 18:35).
Vergeving is essentieel en kan je leven veranderen, waardoor je milder naar de personen en omstandigheden kunt kijken. Dat zijn de vruchten van vergeving.

De stap naar vergeving
is een grote zegening
voor jou en de ander
om als bevrijd mens
door het leven te kunnen gaan

Als ik vergeef, voel ik de helende kracht van de liefde.
In mijn hart weet ik de waarheid: enkel vergeving zal mijn pijn verminderen.

Als je niet vergeeft, dan kom je niet tot je recht en legt het een schaduw over je ziel, over je leven.
Wanneer je in wrok en ergernis blijft, dan kan dat een hindernis op je weg naar genezing zijn. en heling tegen houden.

Een last zal van mijn schouders worden genomen, wanneer ik vergeef. Ook als je weet of denkt, dat jij gelijk hebt, dan is dat nog geen reden om de boosheid vast te houden, die uitgroeit tot wrok. Als ik vergeef, geef ik anderen niet meer de schuld voor mijn frustratie. Zonder te veroordelen kan ik eenvoudig vaststellen, dat fouten werden gemaakt, maar alle wrok en boosheid laat ik los en verander het door liefde en vrede.

De helende kracht van vergeving
Als ik vergeef, dan wordt er in mij ruimte gemaakt, die gevuld kan worden met de Geest van God. Als die leegte gevuld wordt, dan ontstaat mildheid, vreugde en welzijn. Als ik anderen en mijzelf vergeef, bemerk ik de helende kracht van de liefde.
Wanneer je de stap tot vergeving zet komt je leven in een ander licht te staan. Vergeving is heling en geeft innerlijke rust.
De sleutel tot een vrij en geheeld leven is vergeving met onszelf, met de ander en met God. Gods hart is een hart van vergeving. Als je niet vergeven kunt, bid dan tot God, opdat Hij je helpt om te leren vergeven.
Hoe kan ik mij eindelijk met mijn leven verzoenen? Bij deze vragen in je leven heeft vergeving een sleutelrol.

Vergeven is medicijn voor je ziel
Vergeven maakt de weg vrij naar je hart

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie