Wortels

Geschreven op: 03 oktober 2024

Wortels geven je houvast

We hebben wortels nodig om vast en sterk te kunnen staan. De grond waarin we geworteld zijn geeft zekerheid en kracht in tijden waarin we het nodig hebben.

Bomen worden gevoed door hun wortels. De grond waarop de bomen staan en waaruit zij hun voeding halen is essentieel om uit te groeien tot krachtige sterke bomen.

Zo is het ook met ons, als we onszelf als een levensboom zien.
We hebben familiare wortels en gelovige wortels, herinneringen, tradities, die ons hebben gevormd en ons sterke wortels kunnen geven. We groeien en ontwikkelen ons en de grond waarop we staan, gezin, school en studie, gemeenschappen geven ons groeikracht en vandaaruit kunnen we leren om werkelijk mens te zijn.
De takken krijgen bladeren en weer andere bomen dragen vrucht. Ook wij kunnen uitgroeien tot een mens die vrucht kan dragen: je gaven en talenten kan gebruiken en in kan zetten voor de ander.
De takken en twijgen verlangen naar licht en groeien naar het licht, naar leven. Als je uitgroeit tot die mens die jij bent kun je leven in het licht.

In ons leven hebben we ook te maken met tegenwind en stormen.
Het leven kent uitdagingen, moeilijkheden en wat geeft ons dan zekerheid?
Kunnen we staande blijven in een crisis, in moeilijke situaties?

Er kunnen zoveel dingen zijn, die ons uit balans brengen en ons heen en weer schudden: ziekte, gebrek, trauma, angst en schaamte, relatieproblemen, scheiding, gebrek aan levenszin, het kan ervoor zorgen dat we in een crisis belanden. Misschien hebben we al in onze kindertijd met deze dingen te maken gekregen. Als je in je kindertijd gebrek aan liefde hebt ervaren, kan dat een enorme invloed op je leven hebben en probeer je telkens maar weer om stabiliteit en balans in het leven te vinden.

Wat heb je dan nodig?
• Verdriet en psychische nood helen of verminderen
• Geloofs-en gedachtenpatronen erkennen en veranderen om een verbetering in je psychische gezondheid en welzijn te bereiken.
• Levenscrisis aan te kunnen en gesterkt eruit komen
• Verbetering van je levenskwaliteit
• Meer invoeling, bewustzijn in je leven brengen
• Innerlijke kracht ontwikkelen en je Bron van waaruit je leeft
• De persoonlijke ontwikkeling en gezondheid bevorderen
• Angsten en onzekerheden overwinnen en je dromen en wensen te verwerkelijken
• Bewust worden van de dynamiek van conflicten met jezelf en met anderen bewust te worden en beter daarmee om te leren gaan.
• Je eigen behoeften weer op het spoor komen en jezelf kunnen staan
• Leren om gezonde grenzen te stellen.

Het gaat erom dat je weer kracht en herstel vindt, dat je kunt staan voor wie je bent en wat je grond, je bodem is, in verbinding met jezelf en met de ander.

Als je niet tot bloei komt in je leven en geen vruchten dragen kunt, is het nodig dat we beginnen bij de wortels. Zodat er weer leven kunt, een leven waarin je weer gemotiveerd en vertrouwen leert, zelfbewust en daadkrachtig wordt.

Verstilling en bezinning
In deze herfstperiode zie je hoe de natuur zich terugtrekt. De aarde heeft haar vrucht gegeven en nu komt er een tijd van verstilling om van binnenuit te groeien en kracht op te doen. Zo hebben ook wij dat nodig: verstilling en bezinning om geworteld te zijn ook als er herfststormen in je leven woeden.
Hoe goed is het dan, dat je weten mag, dat je staande mag zijn geworteld in de Liefde.

Gun jezelf de rust en de tijd om te bezinnen over je leven tot nu toe. Bezinnen om weer verder te kunnen gaan in je leven. Je af te vragen: Wat geeft mij houvast in het leven? Hoe kan ik staande blijven? Wat is de grond van mijn bestaan? Wat zijn mijn wortels en hoe kan ik mijn wortels laten groeien om stevig en vaste bodem te hebben?

Geloof, hoop en liefde geven ons groeikracht om te worden als een boom, die vruchten dragen kan.
Wanneer we dat bewust worden en leren groeien daarin, dan worden we als een boom gepland aan waterstromen(Psalm 1). Stromen van levend water, die ons voeden en uit laten groeien om vrucht te dragen.

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie