Lichter door het leven gaan

Geschreven op: 02 juli 2024

Stress of ontspanning
Zo verschillend als we zijn, feitelijk verlangen instinctief naar meer lichtheid in ons leven. Dat is geen wonder, want we zitten meestal vast in een vast patroon van onze dagelijkse bezigheden. Soms vermoeiend, belastend en het kan je stress geven.

Hoe kunnen we lichter door het leven gaan?
Als je jezelf ruimte geeft, dan ontstaat zomaar de lichtheid en  ontspanning.

Het is goed als we opmerkzaam zijn in het hier en nu en goed invoelen, hoe je de kleine vreugdes overal herkent en beleven kan. Want wie altijd een zware rugzak met problemen met zich mee sleept en alles somber inziet, dan kom je niet uit die vicieuze cirkel. Daarom is het goed om na te denken hoe je uit zo’n negatieve spiraal kan komen.

Begin de dag bewust met goede moed om positieve dingen waar te nemen. Bijvoorbeeld een heerlijke geur. Bij ons in de tuin bloeit de jasmijn. Het zomergevoel komt bij mij dan naar boven. Ik word er blij van! Kijk eens naar de kleurrijke bloemen, of de wolken in de lucht, een vriendin die samen met je wandelt. Hoe meer we dat bewust worden en er open voor staan, des te eenvoudiger zul je stap voor stap in meer ontspannenheid kunnen gaan.

Het is een oefening om meer levensvreugde te ervaren. Je kunt dit ook oefenen door yoga, of meditatie. Deze oefeningen laten je bewuster en dankbaarder worden. De bewuste concentratie op iets, op een situatie, op een dier of medemens kan tot een gelukkiger leven en naar meer ontspanning leiden.

Want geluk is een gevoel en gevoelens van geluk kunnen altijd en overal ontstaan. Je moet er enkel voor open durven staan en de momenten met alle zintuigen leren waarnemen. Als je die gelukkige momenten, op waarde leert te schatten en ook al zijn ze nog zo klein, ze zijn uiteindelijk de sleutel tot meer tevredenheid en geluk.

Let op de kinderen…ze leven in het nu. Instinctmatig bemerken ze elk detail. Ze zijn onbevangen, eerlijk, zonder vooroordeel. Ze beleven alles open en ontvankelijk. Wanneer je als volwassene de wereld kan zien door de ogen van een kind, dan kun je weer lichtvoetig door het leven gaan.

Verdere tips voor meer ontspanning en levensvreugde

  • Het loslaten van eisen, die je jezelf oplegt en op de ander.
  • Niet perfect willen zijn. Houd je voor “Goed is goed’.
  • Geniet en lach en glimlach vooral naar jezelf. Humor is een belangrijke bouwsteen voor meer ontspanning.
  • Structuur aan de dag geven. Je zou zeggen: rust, reinheid en regelmaat.
  • Dankbaar zijn. Je houding wordt hierdoor positiever en gelukkiger.
  • Leer bewust te ademen. Hierdoor worden innerlijke spanningen en blokkaden losgelaten.
  • Word je bewust hoe je spreekt.
  • Muziek maken en muziek beleven. Het vermindert stress en je welzijn wordt er door verhoogd.
  • Begin de dag met openheid en enige nieuwsgierigheid. Het houd je jong en geeft levensvreugde.
  • Samen zijn met mensen war je van houdt. Samen zijn met je huisdieren. Het verhoogt het geluksgevoel.

Ik wens je een zomer zonder zorgen. Een leven zonder moeite. Een tijd van rust om te ontspannen en lichter door het leven te gaan.

Leef in het Licht en je zult lichter leven

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie