Een koffer vol herinnering

Geschreven op: 01 september 2023

De vakantie is voorbij. Je hebt ervan genoten. Je was vrij en ontspannen. Je deed andere dingen, waar je thuis niet aan toe kwam. Je was samen met je gezin en had eindelijk eens tijd voor elkaar. En dan kom je weer thuis

De koffer wordt uitgepakt.

De was wordt gedaan, de post wordt doorgenomen en afspraken worden weer gemaakt. De vakantie zit erop. Je bent een ervaring rijker. Verhalen en herinneringen kun je vertellen, of bewaren. Je maakt een fotoboek om de foto’s als herinnering vast te leggen en af en toe nog eens te kunnen bekijken. Je maakt al weer plannen voor het volgende jaar om ergens naar toe te leven, als een perspectief. Maar thuis kom je weer in je gewone ritme. En als het dan regent en de dagen korter worden, dan verlang je naar die mooie zomer.

Een koffer met herinneringen.

Herinneringen blijven. Als het mooie en fijne herinneringen waren, dan mag je dat koesteren. Het kan je weer even terug brengen naar dat strand in de zon. De herinnering aan dat fijne gevoel in het hotel waar je als gast op handen werd gedragen, of in je tent midden in de natuur. De herinnering aan die avontuurlijke bergtocht, die je hebt gemaakt, de inspanning en toch het overwinningsgevoel, dat je zo’n prestatie hebt geleverd.

Teleurstelling

Misschien is je vakantie in het water gevallen door de vele regenbuien en het ontbreken van de zon en warme temperaturen. Is je vakantie anders gelopen, dan je je had voorgesteld door familieomstandigheden, ruzie, ziekte of ongeluk. Dan wil je die herinneringen het liefst maar gauw vergeten.

Je koffer op je levensreis

Zo ben je in je leven ook op reis, je levensreis en maak je allerlei ervaringen mee. Je gaat over bergen en door de dalen, het zijn hoogte- en dieptepunten door je kindertijd heen en volwassen zijn. Op die levensreis neem je ook herinneringen mee….een gelukkige kindertijd, toen je verliefd werd en trouwde. Mooie  herinneringen opgeslagen in je gedachten, die je als het ware in je reis meeneemt. Maar je maakt op je reis door het leven ook verdrietige en moeilijke momenten mee, die je als herinnering meedraagt. En het zijn juist deze ervaringen, die je het liefst wil vergeten. Soms lukt het je, of heb je het diep opgeborgen, ver weg in een donker hoekje.

De verdrietige en pijnlijke ervaringen kunnen nog steeds veel invloed op je hebben. Het kan zelfs je leven beheersen, zelfs tot op hoge leeftijd. Je kunt er niet van slapen en het geeft je angst en maakt je depressief.

De koffer, die je meedraagt op je levensreis is vol, te vol en je torst het met je mee.

Je levenskoffer

Een koffer kan zwaar wegen, waardoor je bijna geen stap meer zetten kunt. Ook die koffer mag geopend worden om elke herinnering, hoe moeilijk en pijnlijk het ook is, aan het licht te laten komen. Dit kan met een begeleider, die in wie je vertrouwen hebt. Juist om dat op een liefdevolle manier te doen, kun je bevrijd worden van de lasten uit het verleden, van al die ervaringen, die je zo zwaar door het leven laten gaan en je blokkeren op je weg.

Je levensreis vervolgen

De koffer, die je meedraagt op je levensreis kan gevuld zijn met stenen. Het maakt je leven zwaar. Als je lichter leven wilt en bereid bent om de stenen een voor een uit die rugzak of koffer te halen, dan kan het aan het licht worden gebracht. Bij elke steen mag je stilstaan, rouwen en verwerken, verzoening, vergeving. Je kunt dan weer opstaan om verder op je levensreis te gaan. Een koffer, die lichter is, bevrijdt van de zwaarte, zodat je gelukkig en lichtvoetig van je levensreis te genieten.

#levensreis#begeleiding#ervaringen#leven#verwerking#vergeving#verzoening#rouwen#geluk

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie