Dankbaarheid leidt tot geluk

Geschreven op: 01 november 2023

Als je dit zo leest denk je misschien wel: ik kan niet dankbaar zijn. En de redenen daarvoor kunnen voor ieder weer anders zijn.

Toch wil ik hier enkele zaadjes zaaien om weer tot die dankbaarheid te komen. Omdat de dankbaarheid tot iets uit kan groeien, kan rijpen en vrucht kan geven: mildheid, zachtheid, liefde, barmhartigheid……

Dankbaarheid is kostbaar
In de kerken wordt deze maand Dankdag gevierd. Dankbaarheid, dat we de kracht hebben mogen ontvangen om te werken, te zaaien en te oogsten. En toch ook om er bij stil te staan, dat dat geen vanzelfsprekendheid is. De vruchten van de aarde en de menselijke arbeid daarvoor, dat is een geschenk.

Dankbaarheid is vieren
Stilstaan bij de oogst en dankbaar zijn, dat is respect hebben voor de aarde, het graan, de groente en gewassen. Respect voor de natuur, het klimaat. Respect ook hebben voor allen, die in het proces van voedsel werkzaam zijn. Dit mag gevierd worden met dank aan de Schepper.

Wat zaaien en oogsten wij?
Ook wanneer je niet betrokken bent bij dit proces en de landbouw, kan het je wel wat leren. Want wat zaai en oogst je zelf met je gedachten en je daden? Neem daar eens de tijd voor om daarbij stil te staan en om dankbaar te kunnen zijn.

Dankbaarheid geeft energie
Vaak richten we onze blik alleen op wat niet goed gaat, het negatieve. Maar zo wordt je blik juist op het goede en het mooie afgeleid en beperkt. Probeer eens bewust om elke dag dankbaar te zijn, voor dat wat je hebt, en wat je hebt gedaan, of de mensen die je hebt ontmoet, de alledaagse ervaringen, hoe moeilijk die soms ook zijn. Hierdoor zal het gevoel voor waardering, voor jezelf toenemen. Op die manier zul je ook je gewone dagelijkse dingen meer gaan waarderen en als waardevol zien. Hierdoor zal zeker vreugde en levensenergie ontstaan.

Wat je zaait zul je oogsten
Deze uitdrukking is niet alleen letterlijk bedoeld, maar ook in figuurlijke zin. Dan gaat het om groeien als persoon, je innerlijke groei, in bewustzijn, je talenten op het spoor komen. Dat wat je uit mag delen aan anderen, je liefde, je hulp, je glimlach, of je waardering voor de ander. Als je dat kunt zaaien en je geeft dit uit een kloppend liefdevol hart, dan zal dat de ander goed doen en kun je zomaar ook die aandacht terug ontvangen.

Dankbaarheid is een levenswijze
Dankbaarheid kan een motor zijn voor geluk. Welke rol speelt dankbaarheid in je leven? Het is goed om daar bij stil te staan en er over na te denken. Ik wil graag een stap verder gaan. Het gaat er om, dat we een dankbare levenswijze ontwikkelen.

Dankbaarheid is gezond
Dankbaarheid is de grondhouding, die tal van uitwerkingen heeft op onze hersenen, gezondheid en levenskwaliteit. Dankbaarheid is een goede bescherming tegen stress en het heeft zelfs invloed op ons lichamelijk welzijn. Dankbaar zijn is een belangrijke bouwsteen voor een gezond leven.

Dankbaarheid is waardevol
Als je alles in je leven voor vanzelfsprekend houdt en de dingen niet op waarde kan schatten, word je lieverlee ontevreden. Veel te snel beginnen we te klagen, als iets niet gaat zoals we voor ogen hadden. Op die manier is er voor dankbaarheid geen plaats.

Maar….dankbaarheid maakt je als mens gelukkig. Je wordt tevredener en hierdoor kun je eenvoudiger door het leven gaan, ook bij tegenslag. Als je elke dag bewust bent waar je dankbaar voor kunt zijn, zal vrede en vreugde je hart vervullen.

Weet dan: dankbaarheid maakt het leven pas rijk.

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie