Licht geeft uitzicht

Geschreven op: 01 december 2023

We zijn aangekomen in het donkerste jaargetijde. De dagen worden korter. We verlangen vooral nu naar meer licht en steken daarom graag wat kaarsen aan. We hebben behoefte aan licht en warmte.

We verlichten ons huis. We zien het ook in de straten, licht aan de gevels en lichtjes in de bomen. De kerstboom laat zijn lichtjes schijnen en zacht verspreidt het licht zich in je kamer. Het kan sfeer brengen en gezelligheid. Terwijl het buiten donker en koud is, trekken we ons terug in huis, naar licht en warmte. Toch ervaart niet iedereen dit, de huiselijkheid en de gezelligheid. We kunnen ook het donker ervaren in de berichten van oorlog, geweld en onzekerheid in de wereld. Maar ook heel dichtbij in het persoonlijke leven. Misschien blik jij wel terug op een jaar van afscheid nemen, verdriet en eenzaamheid. Het kan je weemoedig maken. Waar moet het heen met de wereld? En waar moet jijzelf heen? Zo kan alles een donkere sluier over je leven heen leggen.

Verlangen naar licht
Je versiert het huis met licht, maar is dit het licht waarnaar je verlangt? Of verlang je diep van binnen naar vrede en licht in je hart?
Je kunt je afvragen, is dit het licht dat het donker zal verdrijven?  Of zijn de meeste lichten  slechts kunstlichten en doen verder niets. Misschien stimuleert het je juist om nog meer verlichting te kopen.

We komen in de Adventstijd, en zijn op weg naar het kerstfeest. En elke week wordt er een kaarsje meer aangestoken op weg naar dat grote Licht.
De Adventstijd is een tijd waarin we verlangend uit mogen zien naar het Licht van Kerst. Niet alleen is dit het vieren vanuit een traditie maar het zegt ook iets over het jaargetijde en de tijd waarin we leven. Mensen die in het duister gaan, geen licht en uitzicht meer hebben.

Uitnodiging
Jezus zei:
‘Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, die zal niet wandelen in het duister, maar zal het Licht van het leven hebben’. (Joh. 8:12)      

Het is een prachtige uitspraak.  En om dat te ervaren, daar worden we in de Adventstijd en de Kersttijd voor uitgenodigd. Dat licht van Christus verlicht je hart, brengt vrede en rust. Geen kerstinkopen, geen wijn, geen party’s en ook geen heldere ledlampen in huis en tuin kunnen dàt laten ervaren, wat Jezus ons belooft.

Het Licht verlicht je pad.
In deze Adventstijd is het goed om bewust te worden wat werkelijk belangrijk is in ons leven. Wat is voor mij van waarde? En je mag weten, al is het donker om je heen, en je bent eenzaam of verdrietig, je hebt angst of je zit in een depressie. Richt je op het Licht. Laat je raken door het Licht, zodat je opgericht het leven in kan gaan. Het Licht verlicht je hart en zal je leven geven, vrede en rust, zodat je op kunt staan en verder kunt gaan met uitzicht de toekomst in. Het Licht gaat je voor, zodat je stap voor stap je weg in vertrouwen kunt gaan. Dat Licht mogen we ook doorgeven aan anderen en zo kunnen we een licht voor de wereld zijn. Mensen helpen, troosten en bemoedigen, zo wijkt de donkerheid voor het licht.
Sta jij open om dit Licht te ontvangen?

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie