Ontmoeting

Geschreven op: 04 juni 2024

Ontmoetingen doen je goed.
De ontmoeting met de ander, met jezelf, met de natuur.
Is iedere ontmoeting een echte ontmoeting?
Elkaar vinden in de ontmoeting.

Samen elkaar verstaan
Als we elkaar ontmoeten, kan dat vreugde geven. Vreugde, omdat je je gekend voelt. Iemand die om je geeft, je ziet en aandacht geeft en interesse toont. En vooral is het de acceptatie zoals je bent. Samen elkaar verstaan, dat is elkaar begrijpen, samen delen en samen zijn. Je kunt van elkaar leren, elkaar opbouwen en stimuleren om je gaven en talenten te leven, om een nieuwe stap te durven zetten. Als er zulke ontmoetingen zijn met iemand, die je ziet, zoals je bent en je bevestigt in je wezen, dan geeft dat vreugde en plezier. Er kunnen ideeën en nieuwe inzichten ontstaan.

In de ontmoeting met de ander, ervaar je ook jezelf.
Als we de ander ontmoeten, vertellen we elkaar verhalen, luisteren en geven aandacht. Er kan dan ruimte ontstaan geeft voor vreugde en inspiratie en ongemerkt komen we op adem. Ontmoeting waarin jij wordt gezien. Daar waar jij je zelf ontmoet in de ander, als spiegelbeeld.

Een ontmoeting is contact met elkaar, je gaat met elkaar in gesprek, een uitwisseling van wat we beleefd hebben en waar we fijne herinneringen aan hebben, of juist het delen van verdrietige momenten.

Een ontmoeting met collega’s, vrienden, familie of in een gemeenschap. Elke keer is het een andere beleving. In ieder geval is ontmoeten een samenzijn, een beweging, praten over en weer, luisteren en aandacht geven, een geven en nemen.

Je kunt jezelf afvragen:

  • Geef ik de ander de ruimte om te vertellen?
  • Geef ik de ander de mogelijkheid om zichzelf te kunnen zijn?
  • Toon ik eerlijke interesse zonder oordeel?

Zo kan in alle openheid een ontmoeting voor ieder van waarde zijn.

Misschien heb je je een beeld van iemand gevormd, vind je iemand lelijk of saai en ziet er anders uit, dan wat bij je past. Door juist in gesprek te gaan met die ander, kun je tot de verrassende ontdekking komen, dat die ander jou juist veel te vertellen heeft. Door zo’n ontmoeting kan er iets openbloeien.

Je kunt contact met anderen hebben via social media en WhatsApp. Het is fijn om zo in verbinding te kunnen zijn. Een telefoongesprek is weer anders, dan gaat het om je stem, de intonatie, de klank en ook de stiltes tellen mee.

Maar…echte ontmoeting is daar waar we elkaar zien van mens tot mens, waar we spreken met elkaar, de expressie van de stem kan veel doen, iets in beweging brengen. Veel mensen verlangen naar een ontmoeting. Niet zomaar vluchtig, even in het voorbij gaan…maar iemand die stilstaat bij jou met je vragen en je zorgen. Iemand die naar je luistert met aandacht.

Dan wordt het een ontmoeting van hart tot hart.

In de drukte van alledag kun je jezelf kwijt raken. Je wordt opgeslokt door verplichtingen en opdrachten. Dan is het goed, om jezelf weer op het spoor te komen. Inkeren door meditatie, of door te bidden. In elk aspect, kan dat verandering in jezelf teweeg brengen om dicht bij God te komen, God ontmoeten is thuiskomen.

Ontmoeting in de stilte
Soms hoeven er geen woorden gesproken te worden. Meer dan alle woorden die gesproken worden, kan juist de stilte veelzeggend zijn. In deze stilte kan de hartslag van elkaar worden gehoord. Waar liefde spreekt van hart tot hart. God ontmoeten is thuiskomen in de sferen van harmonie, liefde en geborgenheid. God ontmoeten in je hart waardoor de liefde stroomt, die helend is.

Vrij van moeten, ont-moeten zorgt voor echte ontmoeting. Ik ontmoet jou zoals je bent. Je bent welkom.

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie