De weg van vergeving

Geschreven op: 01 april 2022

In de vergeving ligt de heling
In het leven maken we soms dingen mee, die veel invloed op ons kunnen hebben. Hierdoor ontwikkelen we ons, maar het kan ook gebeuren, dat je je juist hierdoor inperkt en je geblokkeerd raakt. Er kunnen veranderingen in je gedachten komen en deze hebben weer invloed op je gedrag, je houding en je manier van zijn.


Het vasthouden aan oude geloofszinnen, gedachten en gevoelspatronen, door bepaalde gebeurtenissen die negatief op je zijn doorgewerkt, maakt je onvrij, verwond en ziek. We kunnen blijven vasthouden aan gedachten en gevoelens van woede, boosheid, soms haat en jaloezie, maar ook wie er gelijk heeft. Dit schaadt onszelf en onze gezondheid.

Negatieve gedachten en gevoelens kosten erg veel energie. Veel meer dan dat positieve gedachten kunnen opbouwen. Daarom is het voor je eigen welzijn belangrijk om negatieve gedachten en gevoelens, de woorden en de daden te vermijden, of los te laten. Het betekent niet dat we een negatieve ingeschatte daad of gebeurtenis moeten goedpraten. Maar het betekent alleen, dat men door het eigen waardeoordeel niet meer in een gelijke resonantie met die gebeurtenis komt.

Loslaten en vergeven
Als je die stap zet om los te laten en om te kunnen vergeven, dan kan de angst voor het verleden verdwijnen; het verliest zijn kracht. Het zorgt er voor dat je niet langer getriggerd wordt negatief te denken met de daarbij behorende energie. Dan opent zich een weg voor je... Vergeven betekent een volkomen vrij leven te kunnen leven in het heden, in vrijheid en liefde zonder in de schaduw van het verleden te moeten leven. Het betekent vrij zijn van woede, schuldgevoelens, is om datgene agressieve gedachten en gevoelens die onszelf verstoren. Het betekent zich te bevrijden van een negatieve energie uit het verleden. En daarbij, wat er ook gebeurd is, aan te nemen, te accepteren en de energetische verbinding met die daad, handeling of gebeurtenis op te lossen. Hierbij worden ook de energetische banden tussen slachtoffer en dader volledig opgelost. Het gaat er niet zozeer om wie de dader of wie het slachtoffer was, maar beslissend is, dat men na grondig zelfonderzoek en intensief naar zichzelf te kunnen luisteren je jezelf van schuld vrijspreekt, of je nou dader of slachtoffer was. Doet de ander dit niet, kan hij of zij dat niet, doe het dan wel naar jezelf toe, want dan bevrijd je daarmee van jouw kant uit die negatieve energetische verbinding. Vrede Vergeving is niet alleen voor de ander belangrijk, maar vooral ook voor onszelf. Vergeving geeft ons de mogelijkheid te erkennen en te ervaren, dat we in de geest één zijn met al wat is. Ėén in geest met de Geest van God als eenheid en heelheid. Het is nooit te laat om te vergeven en nooit te vroeg. Vergeving opent de poort naar de hemel en maakt ons vrij. En schept de mogelijkheid om een oord van vrede te vinden waarin rust komt en geen plaats meer is voor woede. Als we anderen vergeven, vergeven we ook onszelf, omdat het onze eigen negatieve patronen en eigenschappen zijn waardoor wij anderen veroordelen. Als we ons zelf vergeven, maken we niet langer andere mensen voor de bevrediging van onze behoeften verantwoordelijk of verlangen van hen dat ze ons gelukkig maken. Vergeven betekent de innerlijke vrede hoger te waarderen als de wens onszelf en anderen als gevangene van oude patronen te maken. Als je vergeving moeilijk vindt, of het lijkt je onmogelijk, dan kun je ook bidden dat God je helpt. Wanneer je hierbij hulp nodig hebt, neem dan contact op met mij.

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie