Vrij zijn is het hoogste goed van de mens

Geschreven op: 02 mei 2022

Vrij zijn is het hoogste goed van de mens. In deze mei maand vieren we de vrijheid. Bevrijd van de oorlog, dit jaar 77 jaar geleden. Elk jaar vieren we die bevrijding, omdat vrijheid niet zomaar vanzelfsprekend is. En elke keer zullen weer er aan herinnerd moeten worden wat oorlog, strijd en ongerechtigheid met de mens doet.

Vrij zijn

Elke keer zullen we bewust moeten worden dat vrijheid voor iedereen geldt, welk ras, identiteit, geslacht of religie je ook hebt. Vrij zijn om als mens, zoals je bent, te kunnen leven. In harmonie met jezelf, met de ander en zo ook met de wereld om je heen. Het kan de deur zijn naar een nieuw begin: Liefde, vrijheid, vrede en harmonie zaaien over de aarde.

Vrij in ons denken….

De maatschappij kent wetten en regels. Zo zijn er ook geestelijke wetten, waaronder de Tien geboden. Deze wetten zijn er niet als verboden, maar als leefregels om goed en vrij te kunnen leven. Niet als een beperking zijn die wetten gegeven, maar veeleer om ons juist de ruimte te geven om vrij te kunnen bewegen, voor gezondheid en welzijn, in eerbied en respect voor al wat leeft.

Wil je de keuze maken om vrij te zijn?

Ieder van ons heeft de eigen vrije wil om keuzes te maken in ons denken. Er kan een innerlijke strijd in ons zijn. Gaan we dan de weg van de verharding, van verstarring, van boosheid en negatieve gedachten, of kiezen we de weg van vrede en harmonie?
Die innerlijke vrijheid bepaal jij. Soms is dat niet gemakkelijk om die weg te gaan. Maar wanneer we de keuze maken en ‘Ja’ kunnen zeggen om de weg van vrede te gaan, dan is dat de eerste stap om in vrede en vrijheid te kunnen gaan en zal de innerlijke strijd, de oorlog in jou tot vrede worden.

Vrij van de banden uit het verleden….

We maken allerlei ervaringen in het leven. Fijne momenten, die je doen groeien en openbloeien als mens. Maar tegelijkertijd zijn er ook moeilijke ervaringen in je leven geweest, die nog veel impact op je kunnen hebben, die steeds weer pijn doen. En je hoeft zomaar weer in een soort gelijke situatie terecht te komen, waardoor je die gevoelens weer ervaart, die destijds zoveel invloed op je hadden: een gevoel van angst, of van schuld, een gevoel van schaamte misschien. Het gevoel, dat je niet meetelt en waardoor je eigenwaarde daalt.
Zo kun je gevangen raken in je denken, gebonden door die gevoelens. Soms voel je je hartenklop niet meer en is de vreugde er niet meer.
Krampachtig leven zoals anderen van je verwachten of van je verlangen. En zo voelen wij ons als een gevangene in een kooi, in plaats van dat je zelf vrij mag zijn, zoals je bent en zoals Jezus het heeft voorgeleefd.

Een weg naar vrijheid

En als het jezelf niet lukt? Wanneer je zo neergedrukt bent? De weg van vergeving. Er is een genadevolle God. Door Zijn Liefde worden de banden verbroken.
De Geestelijke Oprichting is daarbij de sleutel tot innerlijke vrijheid. Het is de stroom van Gods genade, die je bevrijdt van je strijd en van de banden om je hart.
Hoe meer we Gods liefde erkennen, hoe meer we bemerken, dat het juist Zijn liefde is, die ons uit onze gevangenschap vrij maakt.
Vrij zijn om volwaardig mens te kunnen zijn. De deur wordt voor jou open gedaan… zodat je vrij mens kunt zijn, kunt gaan in vrijheid, in Licht gehuld…

Vrij zijn
Geeft vrede in hoofd en hart
Vrij zijn
doet opstaan
tot mens geroepen
om op weg te gaan
in het Licht
En vrede zal je weg zijn.

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie