Wegbegeleider

Geschreven op: 01 augustus 2022

Je gaat op reis en neemt mee….je koffer, kleding, zonnebril… Alles om er een geslaagde vakantie van te maken.
Maar om op reis te gaan moeten ook onze reisdocumenten op orde zijn: paspoort, reis- en ongevallenverzekering. Alles opgeslagen op onze telefoon. Je hoeft maar een klik te geven en zie daar: alles komt tevoorschijn.

Wegbegeleider

Als we met de auto op reis gaan, stellen we ons navigatiesysteem in. Je hoeft het adres van je vakantiebestemming maar in te voeren en de route wordt bepaald.
Wat moet je zonder zo’n wegbegeleider? Vroeger was je afhankelijk van wegenkaarten. Als er een weg afgesloten was, moest je zoeken, of er andere wegen waren, die tot het doel kwamen. Wat een geluk, dat de TomTom je zelfs via een omweg weer terug leidt op de weg naar je bestemming. We kunnen niet meer zonder….

Uit de tredmolen van het leven

We hebben zo ons eigen ritme alle dagen en weken. De zorg voor het gezin, dragen verantwoordelijkheid voor ons werk of iemand die je nabij is. We voelen ons onmisbaar en zetten onszelf soms onder spanning. Soms is het moeilijk om voor jezelf tijd te nemen, of laat staan tijd voor jezelf te kunnen toestaan, of gunnen onszelf geen tijd om even iets anders te hebben, even uit het ritme om weer te weten, wie je bent en om je hart tot rust te laten komen. 

Pech onderweg

Maar wat als je pech onderweg krijgt? Je belt en de ANWB komt je te hulp. In het buitenland zijn er uiteraard andere diensten die hulp verlenen.

Maar hoe gaat dat in je eigen leven? Soms lijkt onze weg een pad met allerlei obstakels en weet je niet hoe je verder moet gaan. Of heb je de kracht niet meer om door te gaan. Dan kun je aan de kant van de weg raken….Pech onderweg…

Tot rust komen

Soms lijkt stilte ‘oorverdovend stil’. En ben je zelfs bang om in die stilte bij jezelf te komen. Bang voor verdriet, je verlangen…je vult de rust maar gauw in met allerlei activiteiten. En  zoek je in die ‘benauwde stilte’ die vrienden op, die gezelligheid brengen en de leegte vullen. Kun je stil en tot rust komen bij jezelf? Toch is het ook nodig, dat je de roepstem van je hart kunt horen, voor verwerking en bezinning om weer met nieuwe moed verder te kunnen gaan.

Brandstof voor onderweg

Hoe kom je weer in gang en kun je je weg vervolgen? Het kan een voorbijganger zijn, die stil staat bij je, die je helpt en weer opricht. Iemand die even samen met je oploopt en de weg wijst en je zo weer in gang zet. Gevuld met de juiste energie, brandstof voor onderweg waardoor je met moed je weg kunt vervolgen.

Waar moet je aan denken bij de geestelijke begeleiding?

  • Vragen over je leven, je moeilijkheden die je hinderen om verder op je levensweg te gaan en om tot ontplooiing te komen wie jij bent.
  • Hoe je je gebedsleven kunt verdiepen of vorm kunt geven
  • Zingeving en bewustwording. Dat gaat over hoe je spiritueel kunt groeien. Waardoor  je hart en ziel kunt verbinden met de Goddelijke Bron van al het leven. Zodat je hart weer kloppen gaat, voor God, voor de ander en voor jezelf. En dat je bewuster in het leven staat en je weg verder kunt gaan met moed en vreugde. 
  • De wens, om obstakels in de relatie met de ander, met jezelf en met God op te ruimen en ruimte te maken.
  • Keuzes: welke weg je moet gaan. Misschien sta je op een kruispunt op je levensweg en moet je een keuze maken. Veranderingen in je leven.
  • Twijfel over het geloof, geloofscrisis, of misschien een nieuw begin in geloven.

Wat doet de geestelijke begeleider?

Een stukje meelopen op je levensweg, met aandacht en nabijheid. Helderheid geven in de vragen die spelen. Stilstaan en advies gevend, zodat je jezelf kunt helpen om verder te gaan. Een rechte levensweg van A naar B bestaat niet, evenals een rechte geloofsweg. Belangrijk is om een gemeente te hebben waar je je thuis voelt en opgeladen en gevoed kunt worden om je weg verder te vervolgen. Maar wanneer er persoonlijke levensvragen zijn, twijfel of vragen zijn gerezen omtrent het geloof, dan heb je ondersteuning nodig om je op weg te helpen. Geestelijke begeleiding is geen therapie. Een geestelijk begeleider bevindt zich zelf op een geloofsweg, en is ervan overtuigd, dat Jezus Christus zelf de eigenlijke begeleider is.

De geestelijke begeleider helpt je om je weer op weg te helpen om weer verder te kunnen gaan.

Ik ga op reis…. het leven in naar een onbekend toekomstland
Ik ga op reis op mijn levenspad en neem mee… het vertrouwen en geloof, dat God mijn leidsman is.
De zegen voor onderweg:

Ga met God en Hij zal met je zijn,
Jou nabij op al je wegen
Met zijn raad en troost en zegen.
Ga met God en Hij zal met je zijn.

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie