Moed zet je in beweging

Geschreven op: 02 januari 2023

Een nieuw boek met 365 lege bladzijden is open gegaan. Laten we er een goed boek van maken!
Een nieuw jaar is weer begonnen. Hoe dit jaar zal zijn, weten we niet. Komt er een oplossing voor de energiecrisis, zal er een eind komen aan de oorlog in Oekraïne? Het wereldnieuws en de dingen die om ons heen gebeuren, kunnen ons moedeloos maken en het kan ons verlammen.


Hoe kijk jij naar het dit nieuwe jaar? We mogen opstaan om verder te gaan het nieuwe jaar in.  Wat is daarvoor nodig?
Moed, de drive om stappen te zetten. Moed is nodig om positief en met wilskracht verder te gaan, ook al weet je niet hoe je leven dit jaar zal verlopen. Als de moed ontbreekt, is de fut eruit. Maar moed is juist nodig om je leven te kunnen leven, om met nieuw elan elke dag te beginnen, of om iets nieuws te beginnen.

Moed zet je dus in beweging. Maar soms ontbreekt je de moed en heb je geen hoop meer, dat het ooit goed zal komen. Hoe krijg je dan weer moed? Natuurlijk is het belangrijk om goede vrienden en familie om je heen te hebben. Zij kunnen je helpen om stappen te zetten en om je aan te sporen om in beweging te komen: “Je kunt het! Echt, je hebt zoveel in je!!  Ik geloof in jou!”

Vertrouwen  
Als ouders is het daarom ook belangrijk om onze kinderen moed in te spreken. De basis, onze grondhouding als ouder is: in liefde geloven in je kind. Zo wordt het zelfvertrouwen van het kind gesterkt. Het kind merkt dat er van hem wordt gehouden. Een centrale rol hierbij is een bemoedigende communicatie. Ook als een kind bijvoorbeeld met een slecht cijfer thuis komt. Praat erover en moedig ze aan. Zij zullen merken, ‘er wordt in mij geloofd!’ 

Ook wij als volwassen mensen hebben nodig, dat we gezien en erkend worden en dat mensen ons bemoedigen. Misschien niet eens door woorden die gesproken worden, maar meer door hun uitstraling en hun aandacht naar je. En dat ook wederzijds: jij hebt belangstelling voor hen en er ontstaat een wederzijds vertrouwen in elkaar.

In de bijbel kennen we het woord ‘moed’, maar ook het woord ‘bemoediging’. Dat betekent zoiets als ‘stimuleren’. Ga door! Als je niet meer verder kunt, is het goed als er mensen zijn die je bemoedigen. En als je echt niet verder kunt door ziekte, of als je niet meer beter wordt, dan kunnen mensen je bemoedigen. Bemoedigen: dat is ‘je hoop en vertrouwen geven’, want er is een God, die je ziet. Er is een Redder voor jouw leven. 

Bemoediging is Oprichting
Ja, zo mag je het zien. Bemoedigen is Oprichten om je weg met moed door het leven te kunnen vervolgen. Dit gebeurt door de kracht van de Heilige Geest.  Als dat gebeurt, dan kun je geestelijk verder. Ondanks dat je misschien niet meer beter wordt of sterven gaat. De ziel wordt opgericht en hierdoor kun je rust ontvangen. Door de Geestelijke Oprichting kan ook het lichaam opgericht worden. Zo word je tot heelheid gebracht, zodat genezing mogelijk wordt.

God ziet je en zegent je met Liefde. Hierdoor word je opgericht en kun je blijmoedig verder gaan. 
Een nieuw jaar: 2023. Hoe dit boek met 365 bladzijden wordt ingevuld weten we niet. Maar op elke bladzijde van dit nieuwe jaar word je gezegend en mag je tot zegen zijn.  Vandaag mag je een zegen zijn voor diegene, die je tegen komt.                                                                         

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie