Hart voor jezelf of hard voor jezelf?

Geschreven op: 03 april 2023

Kloppend hart
Zonder hart kunnen we niet leven. Het is het centrum van waaruit alles functioneert met een gelijkmatig ritme. Meestal klopt het hart zonder dat ik het mezelf bewust ben. Als ik mijn hartslag bewust waarneem, is dat als er iets ongewoons is voorgevallen, als ik een inspanning lever, zoals met het sporten, of bij een shockmoment, of een gevoel van angst. Dan gaat je hart enorm te keer. Mensen die aan een hartkwaal lijden, kennen dat en ook wat voor zorgen dat met zich meebrengt.

Maar ons hart is meer dan een fysiek orgaan, het is de kern van je bestaan. 
Er zijn heel veel uitdrukkingen die over het hart gaan, zoals:
Een gebroken hart hebben: als je geliefde uit je leven is weg gegaan
Mijn hart bonkt in mijn keel: als je iets spannends meemaakt.
Je hart vasthouden: als je je zorgen maakt, bang dat iets mis gaat.
Een hart van steen hebben: als je geen gevoel hebt voor een ander

Maar ook:
Een eerlijk en oprecht hart hebben: iemand met een liefdevol karakter
Een hart van goud hebben: eerlijk en oprecht liefde geeft
Iemand een warm hart toedragen: als je iemand aandacht geeft en ondersteunt.

Hart met aandacht

Als je luistert en interesse toont wat je vriendin bezig houdt, of je kind, dan is dat waardevol voor de ander en voor jou. Hart voor elkaar hebben met wederzijds respect. Een luisterend hart voor de ander, dat zou mooi zijn. Maar wanneer jij altijd aan het woord bent, dan wordt de ander niet gehoord.

In gesprekken met mensen, die hulpvragen hebben, spreken velen hun angst uit over een onzekere toekomst, of vertellen, dat ze er alleen voor staan met de opvoeding van de kinderen, of werkloos zijn. Een hart met aandacht luistert en hoort wat achter het gesprokene verborgen is. 

Je hart luchten
Als er niemand is, die naar je luistert, kan dat je erg eenzaam maken. Het kan juist helend werken als je je hart kunt luchten bij iemand die met aandacht en begrip naar je luistert. Als er ruimte is om je te kunnen uitspreken wat je voelt en bezighoudt. Maar luister je naar je eigen hart? 

Ben je hard voor jezelf, of heb je een hart voor jezelf?
Je kunt veel meemaken in het leven, waardoor je lieverlee je hart gesloten hebt voor liefde. Dat maakt je leven vaak niet gemakkelijk, maar ook dat van een ander niet. Als je weer hart krijgt voor jezelf, dan kan er een verandering komen.

Hoe doe je dat?
Durf de stap te zetten om te veranderen. Je bent het waard! Zoek hulp, die je tools geeft, hoe je jezelf kunt helpen. Pijnpunten in je leven zullen een plaats zullen moeten krijgen, of juist los gelaten moeten worden, zodat de weg vrij wordt naar je eigen hart.


Hart voor de wereld.
Dat is anders dan hard voor de wereld zijn met geweld en onvrede. Maar wanneer je hart weer kloppen gaat, stroomt de liefde en het inzicht als vanzelf naar de ander en de wereld. En verbeter je de wereld, ook al is dat in het klein. Door jouw hartenklop kun je leven in openheid en ontvankelijkheid. Leven vanuit het Hart van God geeft kleur aan je leven en doet je hart sneller slaan van vreugde.

Van harte wil ik je helpen om bij je eigen hartenklop te komen

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie