Openbloeien

Geschreven op: 14 juli 2023

Waar bloemen bloeien, glimlacht je ziel

Het is zomer, de natuur groeit en bloeit. Door de warmte en het licht van de zon zie je bloemen in overvloed. De bloemen ruiken heerlijk en het is prachtig om te zien.

Roze, rode en gele rozen, margrieten, zonnebloemen en dahlia’s, allerlei bloemen in de kleuren van de regenboog. Het zien van al die bloemen geeft je een intens gelukkig gevoel. De kleuren en geuren van de bloemen inspireren je en verrijken je ziel.

De kracht van de natuur
Zelfs als een bloemenzaadje tussen stenen terecht komt, heeft het de groeikracht om ondanks de harde steen zich uit te strekken naar de warmte en het licht van de zon. Pas als de zon ondergaat trekken de blaadjes en de bloem zich samen. Als het ware om te rusten, wachtend totdat de zon weer op komt in de morgen en zij zich weer ontvouwen en hun geur verspreiden.

We kunnen we van de bloemen leren?
Intuïtief schijnen planten en bloemen te weten wat nodig is om te groeien en te bloeien. Daar kunnen wij misschien nog veel van leren. De samenhang tussen de natuur wordt vaak vergeleken met de ziel van de mens. Het groeien van de natuur en het opbloeien van de ziel.

Zoals de bloemen licht en warmte nodig hebben, hebben ook wij dat nodig, de vreugde en mensen die van je houden. Een goede voedingsbodem, zoals een liefdevol gezin waar aandacht voor je is. Een ruimte met Licht, zodat je kunt groeien als een waardevol mens, die het Licht weerspiegelt.

Schatkist vol met bloemen
We kunnen de bloemen bewonderen. Maar ook wij mogen bewonderd worden door de ander en door onszelf. Hoe mooi is het om te zien, dat elke bloem zijn of haar eigen kleur heeft. Zo heeft ook ieder mens zijn unieke talenten en gaven.

Jouw ziel is als een schatkist vol met bloemen.

Hoe kunnen we groeien en openbloeien?
Door de Geestkracht van God mogen we leven als de bloemen: gegrond in het vertrouwen op de Schepper, vol hoop uitgestrekt in kleurenpracht onder Gods Licht en Liefde.

Door alle levenservaringen heen, mag je leren om te groeien in mens zijn en je vertrouwen te stellen in God, waardoor je Zijn Licht weerspiegelen kan.

Je ziel bloeit op!
Dankbaar zijn voor je leven, bewust worden, waar je dankbaar voor kunt zijn.

Wees bewust hoe mooi en kleurrijk het leven is. Met aandacht leven naar anderen toe. Schenk hen een glimlach en luister naar hen. Aanwezig in het Licht neem je de warmte in je op, zodat het je ziel verwarmen doet en je groeit in dankbaarheid en vreugde.

Openbloeien als een bloem

gericht naar de Zon

Laat je schoonheid zien

je pracht, je kleur

Jij mens

een wonder

 

Als een bloem groeien en openbloeien.
Zoals een bloem zich ontvouwt en open bloeit, zo mag jij openbloeien om mens te zijn, die jij bent bedoeld.

Ik vervang geen arts. Mijn energetische behandelingen zijn geen werkwijze in medische zin, maar spirituele behandelingen. LEES MEER

WAYS OF HEALING
Korengracht 1
3262 CD Oud Beijerland
CONTACT
06 151 27 362
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Algemene voorwaarden - Privacy beleid | Gemaakt met door Schot marketing & Communicatie